23948sdkhjf

Daniel Wilded kommer till Stora Trähus

Stora Trähus den 15 november i Stockholm får ett av de bästa programmen hittills. En av talarna är Daniel Wilded, Masonite Beams, en av pionjärerna vad gäller stora trähus i Sverige.

Hallå där, Daniel WIlded, Masonite Beams. Du ska prata om sänkta energikostnader vid Stora Trähus i Stockholm den 15 november. Kan du berätta något om hur du tänker lösa det?

Att prata hållbarhet är inte bara att prata miljö. Vi måste också bygga hållbart ekonomiskt. Så för att trygga morgondagens byggande behöver vi säkerställa låga driftskostnader genom att använda energieffektiva byggmetoder.

Tack vare lättbalkens form så har vi ett effektivt resursutnyttjande men lättbalken ger också minimala köldbryggor som bidrar med upp till 7% sänkt energiförbrukning.

Du har medverkat vid Stora Trähus tidigare. Hur tycker du att området utvecklats sedan vi började 2014?

Träbyggandet fortsätter ta marknadsandelar och kommer fortsatt vara en viktig pusselbit för omställning till ett hållbart samhällsbyggande i Sverige.

Stora Trähus är en konferens som varje år ser till att sätta fingret på aktuella ämnen och hjälpa till med att minska gapet för okundskap och hjälpa till med att nå ut med det mest aktuella inom träbyggnadssektorn

Om du får önska dig något av den nya regeringen eller alla nya politiker ute i landet, vad skulle det vara?

Vrid åt tumskruvarna och våga införa ett minimi krav på miljö och klimatbelastning ur ett LCA perspektiv samt även skärp kraven/uppföljningen på energiförbrukning.

Dags att SKR tar på sig ledartröjan och visar vägen. Politiken och industrin är redo.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078