23948sdkhjf

Trä-vd är Norrlands främsta entreprenör

Under tisdagskvällen utsågs Folke Stenvall, vd för Stenvalls Trä AB i Sikfors, till norra Sveriges främsta entreprenör.

Folke har sedan barnsben varit engagerad i familjeföretaget Stenvalls Trä. I dag är Stenvalls Trä en sågverkskoncern med miljardomsättning.

Se även: Orädd syskonskara vill skapa högre värden

Bolagets affärsidé är att tillverka förädlade trävaror som motsvarar kundernas krav på kvalitet, dimension och profil. Bland kunderna finns också många byggvaruhandlare och möbeltillverkare i Norden och Europa. Det spån och pellets som produceras används till djurströ och lokal energiförsörjning till såväl privata bostäder som industrier. Utöver att tillverka högklassiga träprodukter har Stenvalls Trä bidragit till att skapa arbetstillfällen i hela Norrbotten.

– Vinnaren Folke Stenvall har verkligen förmågan att se möjligheten och tro på det han gör. Han har en enorm drivkraft och vill även inspirera andra entreprenörer. Han bestämde sig att vara bäst på det han gör och det har han tydligt bevisat med hans familjeföretag. Jag önskar honom och alla andra norrländska vinnare lycka till i Sverigefinalen, säger juryordförande Niklas Jonsson, vd Norrlandsfonden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.422