23948sdkhjf

Butiksgrannar bildar ny Bolist-handel

Två bygghandlare samlar allting under ett tak under det nya namnet Bolist Ödeshög Bygg & Järn.

Ödeshög Järn och Bolist Bäck Såg & Byggmaterial går ihop för att stärka erbjudandet och konkurrenskraften lokalt.

Tidigare låg de två butikerna 500 meter ifrån varandra i Ödeshög kommun men nu går de samman när Ödeshög Järn flyttar in i Bolist Bäck Såg & Byggmaterials lokaler på Fabriksvägen och i samband med flytten bildar man ett nytt gemensamt bolag under varumärket Bolist Ödeshög Bygg & Järn.

Båda butikerna har en lång tradition av engagerade entreprenörer som med sin lokala kunskap och expertis skapar bra värde och en god service lokalt på orten utifrån sina kunders behov. I början av 2000-talet tog Bengt Larsson och Rickard Nyberg över Ödeshög Järn.

- Det känns bra att vara en förankrad handelsplats i Ödeshög. Att vara med och ta ansvar och samtidigt vara en viktig del av att den lokala handeln fortsätter att leva, säger Rickard Nyberg.

Sedan 2006 är Bäck Såg & Byggmaterial medlemmar i Bolist och även de har en lång tradition på orten och har gjort en spännande resa.

- På 50-talet startade man upp sågverket Bäck Såg i en liten by någon mil utanför Ödeshög. Under en tid stod sågverket stilla men i slutet av 80-talet startades sågen upp igen. Med tiden kompletterades verksamheten till att även tillverka stugor och sälja övrigt byggmaterial. Samtidigt som Anders Rydberg gick in som delägare 1999 flyttades verksamheten till Ödeshög och man blev då också mer en ren bygghandel, säger Östen Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078