23948sdkhjf

De utvecklar radhus med stomme och invändigt i KL-trä

E/S-A Arkitekter och Sonnelids Fastigheter vann i somras en markanvisningstävling för Södra Kroppkärr, Karlstad. Nu börjar de att rita de 31 radhusen.

– I vårt förslag har de två delområdenas olika karaktär påverkat husens utformning. Skogshusen, som vi kallar dem, ligger intill Trollkoneberget. De får en fasadpanel som ska föra tankarna till en kotte och en kulör som ska smälta in i den intill liggande skogens färgschema. Den andra hustypen, Trädgårdshusen, ligger istället på det öppna fältet och får en intim trädgård med koppling till koloniträdgårdarna och takterrass med sadeltaksformad pergola, berättar Olof Olsson på E/S-A Arkitekter. 

Trots att Skogshusen och Trädgårdshusen skiljer sig från varandra i utformning så delar hustyperna några grundläggande kvalitéer så som rumshöjden på nästan 3 meter i entréplan, takterrass och synligt KL-trä invändigt.

Projektet håller en hög miljöambition både med en stomme i KL-trä och låg energiförbrukning samt solceller som ska klara större delen av hushållselen.

Husen byggs med miljöcertifiering Svanen. Radhusen kommer att variera i storlek från 3,5 till 6 rum och kök, om 2 respektive 3 våningar.   

Källa: Foto: E/S-A Arkitekter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Träindustrin besviken på regeringen
Byggmax först med återvunnen träregel
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Ny vd för Woody Bygghandel
Hustillverkare vann kampen om elcentrals placering
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094