23948sdkhjf

De utvecklar radhus med stomme och invändigt i KL-trä

E/S-A Arkitekter och Sonnelids Fastigheter vann i somras en markanvisningstävling för Södra Kroppkärr, Karlstad. Nu börjar de att rita de 31 radhusen.

– I vårt förslag har de två delområdenas olika karaktär påverkat husens utformning. Skogshusen, som vi kallar dem, ligger intill Trollkoneberget. De får en fasadpanel som ska föra tankarna till en kotte och en kulör som ska smälta in i den intill liggande skogens färgschema. Den andra hustypen, Trädgårdshusen, ligger istället på det öppna fältet och får en intim trädgård med koppling till koloniträdgårdarna och takterrass med sadeltaksformad pergola, berättar Olof Olsson på E/S-A Arkitekter. 

Trots att Skogshusen och Trädgårdshusen skiljer sig från varandra i utformning så delar hustyperna några grundläggande kvalitéer så som rumshöjden på nästan 3 meter i entréplan, takterrass och synligt KL-trä invändigt.

Projektet håller en hög miljöambition både med en stomme i KL-trä och låg energiförbrukning samt solceller som ska klara större delen av hushållselen.

Husen byggs med miljöcertifiering Svanen. Radhusen kommer att variera i storlek från 3,5 till 6 rum och kök, om 2 respektive 3 våningar.   

Källa: Foto: E/S-A Arkitekter. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063