23948sdkhjf

Samarbete ska ge starkare Vilma hos bygghandlarna

Byggmaterialhandlarna och standardiseringorganisationen GS1 Sweden har enats om att samarbeta kring förvaltning och utveckling av Vilmastandarden som reglerar krav på produktinformation från leverantörer till byggmaterialhandeln. Samarbetet syftar till att öka kunskap och expertis mellan parternas verksamheter.

Byggmaterialhandlarna verkar för att bland annat hjälpa till att positionera bygghandeln gentemot leverantörer, kunder och samhälle. GS1 Sweden verkar för att ta fram standarder inom bland annat handel och byggsektorn.

Parterna har nu enats om att samarbeta kring förvaltning och utveckling av Vilmastandarden som Byggmaterialhandlarna har utvecklat och äger. Vilmastandarden består av ett regelverk för artikelinformation och varugrupperingskoden BK04 och reglerar på så sätt kraven på produktinformation från leverantörer till byggmaterialhandeln. För att sälja produkter i byggmaterialhandeln krävs att leverantörer distribuerar sin produktinformation enligt informationsstandarden Vilma.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046