23948sdkhjf

Träbro vann innovationspris

Innovation, infrastruktur och låg vikt fanns med i bedömningen när de strategiska innovationsprogrammen InfraSweden och LIGHTer korade vinnaren i innovationstävlingen InfraLIGHTer Awards. Det vinnande bidraget blev gång- och cykelbron BIFROST som bygger på en träkonstruktion i moduler.

– Det känns jättekul att juryn såg potentialen och möjligheterna i vår bro, säger Pi Ekblom från Gaia Arkitektur, en av fem parter som gemensamt utvecklat vinnarbidraget.

Tillsammans med Timber Bridge Specialists AB, KTH:s institution för byggvetenskap, Funkia AB och Trafikkontoret Stockholms Stad har Gaia Arkitektur utvecklat den vinnande brolösningen. Uppdraget utifrån tävlingskriterierna var att skapa en lättviktskonstruktion för tillfälliga eller permanenta gång- och cykelbroar utifrån relevanta scenarier för Sveriges kommuner och Trafikverket. Det faktum att själva tekniken bara är en pusselbit i innovationsprojekt var något som lyftes av tävlingens projektledare Beatrice Hällås, fokusområdesledare hos InfraSweden.

– Vi uppmuntrar nya team och konstellationer för att vi ska förstå varandras behov, hjälpas åt att hitta nya smarta lösningar, utveckla regelverk, standarder och affärsmodeller. Helt enkelt att samarbeta och lära av varandra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063