23948sdkhjf

Träbro vann innovationspris

Innovation, infrastruktur och låg vikt fanns med i bedömningen när de strategiska innovationsprogrammen InfraSweden och LIGHTer korade vinnaren i innovationstävlingen InfraLIGHTer Awards. Det vinnande bidraget blev gång- och cykelbron BIFROST som bygger på en träkonstruktion i moduler.

– Det känns jättekul att juryn såg potentialen och möjligheterna i vår bro, säger Pi Ekblom från Gaia Arkitektur, en av fem parter som gemensamt utvecklat vinnarbidraget.

Tillsammans med Timber Bridge Specialists AB, KTH:s institution för byggvetenskap, Funkia AB och Trafikkontoret Stockholms Stad har Gaia Arkitektur utvecklat den vinnande brolösningen. Uppdraget utifrån tävlingskriterierna var att skapa en lättviktskonstruktion för tillfälliga eller permanenta gång- och cykelbroar utifrån relevanta scenarier för Sveriges kommuner och Trafikverket. Det faktum att själva tekniken bara är en pusselbit i innovationsprojekt var något som lyftes av tävlingens projektledare Beatrice Hällås, fokusområdesledare hos InfraSweden.

– Vi uppmuntrar nya team och konstellationer för att vi ska förstå varandras behov, hjälpas åt att hitta nya smarta lösningar, utveckla regelverk, standarder och affärsmodeller. Helt enkelt att samarbeta och lära av varandra.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hyggligt år för Bergs
Stålman ny chef på Setra Heby
White vinner tävling om Valsta-byggnad
Sågverk kan få dispens för byte av mätteknik
Innovativt företag får bli sin egen kund
Loggmaster ger svar på hur såglinjen mår
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.265