23948sdkhjf

Pris för ökad skogstillväxt

Årets Paper Province Award tilldelas Maria Sandberg, lektor i Miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. Hon får priset bland annat för att hennes forskning bygger broar mellan akademi och näringsliv och utgör en del i den cirkulära ekonomin.

– Det känns väldigt hedrande och jättekul. Alla mina forskningsfrågor handlar om bioekonomi så det är roligt att bli uppmärksammad för det, säger Maria Sandberg.

Motiveringen till Paper Province Award lyfter att Marias forskning kopplar samman akademin med näringslivet. Bland annat arbetar hon med ett forskningsprojekt som jobbar för att ta fram en ny typ av skogsgödsel tillverkat av industriella restströmmar.

Genom att tillvarata skogsindustriella restprodukter, som i det här fallet utgörs av industrislam, och omvandla det till biokol som används till gödningsmedel vill Maria och hennes team bidra till den cirkulära ekonomin.

– Maria Sandberg är en värdefull samarbetspartner för Paper Province och utvecklingsprojekten som vi deltar i tillsammans med Karlstads universitet och andra viktiga aktörer. Genom hennes öppenhet och engagemang har vi under årens lopp tagit viktiga kliv framåt i utvecklingen av en mer cirkulär skogs- och pappersbransch, säger Sandra Sundbäck, vd på näringslivsklustret Paper Province.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trähus på 78 meter i Aarhus
AR och VR kanske inte alltid så smart
SCA kvartalsrapport: "Resultatet för år 2022 var högsta någonsin"
Woodsafe växer
Prisökningar präglade 2022
Knärot stoppar Karl Hedin
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.078