23948sdkhjf

Folkhem bygger i Gröndal

Folkhem har genom direktanvisning tilldelats en markanvisning för bostadsrätter vid Fregattvägen i Gröndal. Nästa steg i processen är ett planarbete och beräknad byggstart är mellan 2027-2028.

Projektet omfattar cirka hundra bostäder och ambitionen med projektet är att utnyttja träbyggandets många fördelar och skapa ett projekt där intrånget i värdefull naturmark kan minimeras.

– Vi är väldigt glada att vi fått detta förtroende från Stockholms stad och ser nu mycket fram emot att få vidareutveckla vårt förslag i samverkan med kommunen. Det är ett kvitto på att våra höga ambitioner avseende hållbarhet, innovativt byggande och arkitektur uppskattas av kommunerna, säger Anna Ervast Öberg, affärs- och projektutvecklingschef på Folkhem.

Folkhems förslag, framtaget med hjälp av arkitekterna FritzelPantzar, innebär att fem punkthus byggs längs med en ny väg på höjden vid Fregattvägen. Parkering samlas i ett samlat garage vilket ger möjlighet att grundlägga husen på pelare för att minska påverkan på kringliggande naturmark.

– Vårt förslag tar sin inspiration från Gröndals rika arkitektoniska historia och vår ambition är att tillföra ett nytt tidslager som kan representera det bästa i 2020-talets hållbara stadsbyggande. Det är fantastiskt fint läge i stadsdelen precis vid naturen och med utsikt över hela Stockholm, säger Felix Antman Debels, affärsutvecklare på Folkhem.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Nya hus tillverkas i Sizes konkursade fabrik
Derome säkrar fallskydd
Vida höjer priser
Elitfönster varslar 165 medarbetare

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078