23948sdkhjf

Södra höjer virkespriser

Stark efterfrågan på marknaden gör att Södra höjer priserna på det gran- och talltimmer som köps in av medlemmarna. Timmerpriserna är nu på historiskt höga nivåer.

Södra säger i ett pressmeddelande att det fortsatt råder stark efterfrågan på virkesmarknaden och att behovet av virke bedöms vara högt inom skogsindustrin under våren, främst för normaltimmer av gran och tall. Södra har nu höjt timmerpriserna för tall och gran från och med den 19 januari, med 30 kronor per fastkubikmeter.

– Det är glädjande att efterfrågan på familjeskogsbrukets produkter är fortsatt hög, om än med en svagare prisbild på färdigvarumarknaden. Vi arbetar ständigt med att stärka lönsamheten på Södras medlemmars skogsgårdar och våra timmerpriser ligger nu på historiskt höga nivåer. Vi bedömer att den höga efterfrågan kommer att hålla i sig under våren och det är viktigt att hålla en hög takt i avverkningarna under vintern och våren för att möta denna, sägerPeter Karlsson, affärsområdeschef för Södra Skog.

Följande prisjusteringar gäller från och med 19 januari 2023:

Normaltimmer av gran och tall höjs med 30 kr/m³fub

Premien på lövbränsleved läggs in i grundpriset. Grundpriset blir 330 kr/m3fub för bok och ek samt 300 kr/m3fub för bränsleved av övriga lövträdslag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
WOODJOB
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trähus på 78 meter i Aarhus
AR och VR kanske inte alltid så smart
SCA kvartalsrapport: "Resultatet för år 2022 var högsta någonsin"
Woodsafe växer
Prisökningar präglade 2022
Knärot stoppar Karl Hedin
Andra Nordiska Medier
Framtidens Bygg
Entreprenad
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094