23948sdkhjf

EU får se på svenskt träbyggande

Under Sveriges ordförandeskap i EU står Skogsindustrierna värd för de allmänna ytorna i entrén till konferenscentret XPO i Arlandastad, där merparten av mötena äger rum. Här visas en utställning om skogsnäringens centrala roll i den gröna omställningen.

– Den råvara som kommer från det aktiva skogsbruket är grunden för produkter som vi använder varje dag och nyckeln för att lösa framtidens utmaningar. Det pågår spännande innovation pådrivet av den gröna omställningen och vi kommer se många nya användningsområden för skogsbaserade produkter, men också en ökad cirkularitet för att använda våra resurser så effektivt som möjligt. Vi sätter stort värde på att få dela idéer och väcka tankar kring detta i samband med det svenska ordförandeskapet, säger Ulf Larsson, ordförande för Skogsindustrierna och vd för SCA.

Utställningen handlar om träbyggande, cirkulära vardagsprodukter som förpackningar och textilier ochom nya innovativa material och produkter. Sara Kulturhus i Skellefteå och 3D-printade möbler av barkborreskadat trä, designade av Simon Mattisson, är ett par exempel på vad som visas.

– Bioråvaran är en strategiskt viktig framtidsresurs som kommer vara helt grundläggande för unionens förutsättningar att ersätta fossila produkter och material. Därför ser vi det som viktigt att lyfta fram hur Sverige och det hållbara aktiva skogsbruket kan bidra här, säger Ulf Larsson.

– Skogsnäringen är en bransch i ständig utveckling och just nu befinner vi oss i en spännande tid med nya användningsområden för skogsråvaran, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093