23948sdkhjf

Ny vd i storsatsande Derome

Linda Andersson är ny vd för Derome Timber. Samtidigt sker miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet för att långsiktigt kunna växa i takt med ett ökat träbyggande.

Vid årsskiftet tillträdde Linda Andersson tjänsten som vd för Derome Timber där hon tar över efter Gunnar Jakobsson som går i pension. Linda Andersson kommer närmast från rollen som koncernmarknadschef inom Derome och har dessförinnan bland annat arbetat med frågor kopplade till svenska skogsbruket på Sveaskog.

– Derome Timber är själva hjärtat i koncernen och starten på vår kedja ”Från skog till färdigt hus”, säger Linda Andersson. Det är här vi köper in och förädlar virket som våra systerbolag i Derome och även våra externa kunder i Sverige och övriga världen använder för att bygga hållbart i trä, berättar Linda.

Både i Sverige och internationellt påverkas byggsektorn av inflation och höga räntor. Något som påverkar marknadsläget under kommande år.
– Vi har en utmanande tid framför oss och det gäller för oss att verkligen nyttja det som är våra styrkor, säger Linda Andersson. Det är också en styrka för oss att arbeta både på svensk och internationell marknad eftersom de ofta utvecklas i olika takt vilket ger en mer stabil försäljning, förklarar Linda.


Samtidigt som Derome nu möter en tuff marknad satsar företaget för framtiden med omfattande investeringar i utökad sågverksproduktion.
– För att kunna växa med våra kunder genomför vi miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet. Det tillsammans med en enorm kompetens i företaget gör oss till en stark partner på marknaden, sägerLinda Andersson.

För att kunna växa med våra kunder genomför vi miljardinvesteringar i utökad produktionskapacitet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078