23948sdkhjf

Stora Enso går in i bilbranschen

Bilföretaget Polestar samarbetar nu med bland annat Stora Enso, Stena Aluminium och Gränges för att bygga en ny klimatneutral bil. 

Projektet Polestar O är bilföretaget Polestars satsning på att bygga en helt klimatneutral serietillverkad bil senast 2030.

Projektet startades 2021 och sedan tidigare finns bland annat följande partner med på resan: SSAB, Boliden, Sekab och Ovako.

Processer som inte kan omvandlas helt enkelt måste fasas ut Hans Pehrson chef projekt Polestar 0

Nu ansluter ytterligare företag med bland annat Stora Enso, Gränges och Stena Aluminium. 

Gränges kommer att bidra med kunskap om valsad plåt, utveckling av aluminiummaterial och processer medan Stora Enso bidrar med erfarenheter från sitt arbete med ligninbaserat batterianodmaterialet.

– De processer som kan omvandlas till att bli helt fria från växthusgasutsläpp bör vi omvandla, processer som i nuläget inte kan göras utsläppsfria kräver mer målinriktad forskning, medan processer som inte kan omvandlas helt enkelt måste fasas ut. För oss är det nollan som gäller, inget annat, säger Hans Pehrson, chef för Projekt Polestar 0 i ett pressmeddelande.

Företagen  kommer att arbeta tillsammans med Polestar 0-arbetsgruppen för att hitta innovativa lösningar för att göra hela produktionskedjan koldioxidfri, även processerna för att utvinna och förädla de material som bolaget använder i sina batterier.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08