23948sdkhjf

Norra Skog nöjda med 2022

Norra Skog konstaterar i ett pressmeddelande att den fusion och industriella omstrukturering som skapade Norra Skog har gett fördelar, både under den högkonjunktur vi passerat och i den nedåtgående konjunktur för trävaror som präglade andra halvan av 2022.

Koncernens rörelseresultat landade på 911 miljoner kronor att jämföra med 1049 miljoner året innan. Marknaden för trävaror svängde kraftigt under 2022. Första halvåret präglades av en hög efterfrågan och goda priser på sågade trävaror och byggprodukter, medan den andra halvan präglades av nedgång.

Nedgången för sågade trävaror under andra halvåret av 2022 har haft negativ påverkan på Norra Skogs ekonomi. men koncernen som helhet upprätthåller lönsamheten tack vare delägarskapet i massabruket Husum Pulp. Marknaden för pappersmassa har i motsats till marknaden för trävaror varit god under hela året. Resultatmässigt har Husum Pulp bidragit till koncernens resultat med 513 miljoner kronor.

– Delägarskapet i Husum Pulp har gjort Norra Skog till en stark spelare inom både sågverks- och massaindustri i norra Sverige, säger vd Pär Lärkeryd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094