23948sdkhjf

Södra utreder nytt storskaligt sågverk

Södra har beslutat att utreda förutsättningarna för ett nytt storskaligt sågverk i Kinda i Östergötland. Ett förprojekt kommer att inledas under våren och väntas vara klart under första halvåret 2024.

 Förprojektet kommer inledas under våren och ska utreda möjligheterna att ersätta Södras nuvarande sågverk i Kinda i Östergötlands län. Den nya anläggningen som utreds skulle vara byggd på den senaste tekniken för branschen och innebära ett teknikkliv som gynnar både arbetsmiljö och produktivitet.

– Vår industristruktur har skapat dagens starka position och är nyckeln i Södras utveckling framåt. En utvecklad sågverksstruktur stärker föreningen, vår förmåga att skapa mer värde från medlemmarnas skogsråvara och bidra ytterligare i klimatomställningen. Detta förprojekt vid Södra Wood Kinda ska utreda möjligheterna att ta detta arbete vidare och vi hoppas kunna bidra med mer förädlad skogsråvara i en ännu effektivare industri, sägerPeter Jhaveri, affärsområdeschef för Södra Wood.

Södra Wood Kinda är ett av Södras åtta sågverk och enheten är strategiskt belägen för att bidra till såväl virkesavsättningen i området som Södras kunderbjudande.

– Södra Wood Kinda spelar en viktig roll i Södras industristruktur och jag är glad att det finns stora utvecklingsmöjligheter. För oss är det angeläget med en livskraftig industri som hela tiden förbättras och utvecklas så att vi kan möta marknadens efterfrågan. Jag ser fram emot att se vad förprojektet visar, säger Patric Olsson, produktionsdirektör Södra Wood.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078