23948sdkhjf

Norra Skog investerar i Östavall

Norra Skog investerar i en ny virkesterminal på det tidigare sågverksområdet i Östavall. Investeringen uppgår till cirka 57 miljoner kronor.

– Målsättningen är att anläggningen i Östavall ska vara i drift andra halvan av 2024 och inledningsvis kommer två till tre personer arbeta på anläggningen och framåt något fler, berättar Henrik Jönsson, industrichef för Norra Skog. På området kommer det skapas möjligheter för hantering och lagring av biobränslen men framför allt rundvirke.

Vid virkesterminalen kommer fulla tågsätt på dryga 600 meter kunna lastas och lossas både timmer- och massaved. Anläggningen kommer använda sig av både fjärrstyrd kameramätning och fysisk inmätning av personal på plats.

Investeringen i logistik hänger samma med föreningens hållbarhetssatsningar. Uppåt 300 000 kubikmeter räknar Norra Skog med kommer transporteras från virkesterminalen och investeringen stärker även upp integrationen och logistiklösningarna för Norra Skogs dotterbolag Meraskog som har sin virkesfångst söder om Norra Skogs verksamhetsområde.

– Östavalls virkesterminal är viktig för oss eftersom den ligger i ett geografiskt strategiskt område för vår verksamhet och investeringen går även i linje med vårt hållbarhetsarbete där vi ständigt arbetar för att lägga virke på räls i stället för att använda långa transporter via dåligt underhållna norrländska vägar, förklarar Henrik Jönsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094