23948sdkhjf

Setra har utsett ny chef

Träindustriföretaget Setra har anställt Jesper Åkerlund som ny försäljningschef för bygglösningar och komponenter. "Jesper har gedigen kunskap om marknaden för träbaserade byggsystem och han kommer att bidra till att stärka vår organisation ytterligare", säger Lina Emanuelson, Affärschef Bygglösningar och Komponenter.

Jesper Åkerlund kommer senast från rollen som CEO på Rajd Systech, en startup inom integrerade säkerhetslösningar. Dessförinnan var han marknadschef och senare vd på Martinsons Byggsystem. Han har också varit styrelseledamot i Svenskt Limträ, ordförande i Svenskt Träs limträkommitté samt deltagit i delegationen för cirkulär ekonomi. Jesper Åkerlund har en magisterexamen med inriktning mot statsvetenskap och juridik från Umeå Universitet.

– Setra är inne i en strakt expansiv fas och jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra till Setras fortsatta tillväxt. Jag är väldigt imponerad av Setras fina produktionsanläggningar i Långshyttan och den samlade kompetensen som finns, säger Jesper Åkerlund som börjar sin nya position på Setra den 13 mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094