23948sdkhjf

Spexigt träprojekt – Byggpartner tecknar kontrakt med Uppsalahem

Det blir studentbostäder och förskola i samma byggnad när Byggpartner nu har tecknat kontrakt med Uppsalahem om byggfasen för ett nytt partneringprojekt.

Uppsala blev årets trästad 2021 och nyligen kom nyheterna om att fler bostadshus i trä planeras, som du kan läsa om här och här. Nu presenteras ytterligare ett bygge i staden där trä spelar en central roll.

Projektet går under namnet Spexaren och omfattar nyproduktion av 72 studentlägenheter samt en förskola beläget på Rackarbergsgatan i Uppsala. Projektet ska genomföras i partnering mellan Uppsalahem och Byggpartner.

– Vi har haft ett bra samarbete med Byggpartner så långt och nu ser vi verkligen fram emot att börja bygga, säger Alejandro Pallas, projektledare på Uppsalahem.

Projektet har hög miljöprofil. Bland annat får byggnaden en stomme av trä och miljöcertifieras med Svanen. Byggpartner är en av landets ledande träbyggare och Spexaren blir bolagets andra träprojekt i Uppsala.

– Under projekteringen har vi haft fullt fokus på att minska klimatavtrycket för projektet. Med trästomme har vi nästan halverat siffran jämfört med en betongstomme. Så det känns helt rätt att Uppsalahem väljer trästomme i det här projektet, säger Gunilla Dahlstedt, chef för Byggpartners region Uppsala.

Rackarberget är ett klassiskt studentområde som nu utvecklas området med fler studentbostäder, men även med en förskola med fyra avdelningar.

Projektet Spexaren har planerad byggstart i januari 2024 och beräknas vara färdigt sommaren 2025. Den bedömda entreprenadsumman om cirka 110 miljoner kronor går in i Byggpartners orderbok för fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078