23948sdkhjf

Modulbyggare miljoninvesterar i produktionslinjen

Flexator köper in nya maskiner för att stärka sin väggproduktion.
15 miljoner kronor. Så mycket kostar den investering som Flexator valt att göra i sin fabrik i Anneberg. Främst är investeringarna fokuserade på produktionen av inner- och ytterväggar, men även måleristation och viss fastighetsanpassning, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Med de nya maskinerna, som levereras av finska Penope OY, hoppas man kunna bli mer konkurrenskraftiga, då de gamla varit med ett bra tag. De nya maskinerna ska bland annat kunna köra helautomatiserad håltagning och spikning och manuellt styrd.

– Det är en jätterolig satsning för oss och ett viktigt steg mot en ökad automatisering och digitalisering, samtidigt som vi bibehåller vår flexibilitet. Vår nuvarande maskinpark börjar bli till åren, så det är dags att investera i ny produktionsutrustning, säger Flexators vd Ola Adolfsson.

Konkurrenskraften är också det som ligger bakom vad företaget kallar för Flexatorlyftet, som investeringarna är en del i. Det är ett LEAN-projekt där personalen i så stor omfattningen som möjligt ska delta, vilket man menar har varit bra i arbetet att hitta rätt i att kunna anpassa maskinerna för operatörerna.

– Personalen som ska jobba med de här linjerna har varit delaktiga i arbetet på ett väldigt positivt sätt, säger Ola Adolfsson

Beställningen på maskinerna är gjord och under nästa sommar ska de installeras, när fabriken stänger under tre veckor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078