23948sdkhjf

Fabrik för träfiberisolering invigd i Norge

Norska Huntons nya anläggning för närproducerad träfiberisolering i Gjøvik i Norge invigdes förra veckan av Norges stadsminister Erna Solberg.

Hunton, en ledande leverantör av hållbara bygglösningar, har under de senaste åren arbetet för att flytta produktionen av Nativo Träfiberisolering till Norge. Nu har målet nåtts.

– Hunton ökar produktionen, förbättrar teknologin och effektiviteten. Företaget bevisar att det är både möjligt och lönsamt att tillverka i Norge. Att produktionen hämtas hem igen betyder också att den totalt sett bli mer miljövänlig. Förnyelsebar energi och närproducerat råmaterial ger grönare produktion, sa Norges statsminister Erna Solberg i sitt tal under invigningen.

– Gjøvik kommun har gett rätt förutsättningar och visat att Norges inland är en utmärkt plats för en industri. Här är villkoren mycket bra för att kunna tillverka förstklassiga norska produkter för en krävande nordisk marknad, säger Huntons vd och huvudägare Arne Jebsen.

Hösten 2016 inleddes byggnationen av den 3200 kvm stora produktionsanläggningen i Skjerven industripark i Gjøvik. I fabriken har både massivträ och träfiberisolering använts. Fabriksinvigningen uppges vara en viktig milstolpe i Huntons 130-åriga historia, både gällande norsk exportindustri och för att skapa värde i Norges inland.

Fabriken har en kapacitet att tillverka upp till 40 000 ton närproducerad träfiberisolering varje år, både i form av isoleringsskivor och lösullsisolering. Långsiktigt och vid full produktion är målet att nå en omsättning på 250-300 miljoner norska kronor per år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081