23948sdkhjf

Nedläggning av Rolfs får kritik

Kommunalrådet ser spel för galleriet

Setras nedläggning av Rolfs såg i Kalix möter nu skarp kritik. Till SVT säger kommunalrådet Tommy Nilsson (s) att han tror att Setra aldrig menade allvar med att sälja Rolfs.

– Det känns som förhandlingarna bara varit ett spel för gallerierna och att ambitionen hela tiden varit att lägga ner sågen, säger Tommy Nilsson till SVT.

I ett och ett halvt år har försöken pågått att sälja Setras sitt sista sågverk i Norrbotten, men i höstas kom beskedet att sågverket läggs ner, vilket innebär att 60 jobb försvinner.

Nu riktar Kalix kommunalråd Tommy Nilsson (s) djup kritik mot den enligt honom långdragna försäljningsprocessen, som han alltså menar enbart var ett spel för galleriet.

– Vem får låna pengar till ett sågverk utan råvara undrar Tommy Nilsson i en intervju med SVT Nyheter Norrbotten. Det känns som förhandlingarna bara varit ett spel för gallerierna och att ambitionen hela tiden varit att lägga ner sågen.

Setra Groups vd Hannele Arvonen svarar på kritiken att företaget ännu inte mottagit något bud som inte är rätt affärsmässigt för Setra, och att tiden har börjat rinna ut för att en intressent ska kunna ta över sågen. Men Tommy Nilsson hävdar att kommunen är beredd att sätta sig vid förhandlingsbordet igen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109