23948sdkhjf

Medalj till Lundberg

Har gjort framstående insatser inom svenskt näringsliv

L E Lundbergföretagens vd Fredrik Lundberg tilldelas 2019 Kungl. Patriotiska Sällskapets särskilda näringslivsmedalj för sina framstående insatser inom svenskt näringsliv.

Sällskapets motivering:
Fredrik Lundberg är en av Sveriges ledande företagare. Han utgör den andra generationen i ett familjeföretag, där den tredje generationen redan är på säker plats. Det började med fadern Lars Erik Lundberg i Norrköping, som startade en byggmästerirörelse som småningom utvidgades till fastighetsförvaltning. 1983 börsnoterades familjeföretaget med Fredrik Lundberg som vd. Sedan dess har utvecklingen och omvandlingen gått i en snabb fart till ett investeringsföretag med olika intresseområden i svenskt näringsliv. När Lundbergs gärning och agerande beskrivs, talas det om ”målmedvetenhet”, ”envetenhet” och en ”extrem arbetskapacitet”. Han har karakteriserats som en näringslivsdoldis. Apropå sina många, tunga och maktpåliggande uppdrag har han sagt: ”Jag ser det som min uppgift att försöka bidra till stabilitet. Att delta i olika typer av debatter eller att förklara vattnets betydelse för sjöfarten, det är inte min uppgift.” Fredrik Lundberg verkar utan att nödvändigtvis synas.”

Man måste ha ett stort intresse för det man håller på med. Det är nästan så att det är både ens hobby och arbete. Det länkas ihop, säger Fredrik Lundberg om nyckeln till ett framgångsrikt affärsliv. För att lyckas måste man ha tålamod, jobba långsiktigt och man ska inte expandera för snabbt.

2019 års mottagare av Näringslivsmedaljen 
Ayad Al-Saffar, Axcent of Scandinavia/Ur & Penn, Upplands Väsby
Björn Brandt och Sten Brandt, Bröderna Brandt Bil, Uddevalla
Fredrik Lundberg, L E Lundbergföretagen, Stockholm
Björn Löfstedt, Index Braille, Gammelstad
Maud Spencer, Svalson, Öjebyn
Charlotta och David Zetterström, Fabrique, Stockholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.315