23948sdkhjf

Han blir ny vd för Woody-kedjan

"Erfaren och resultatdriven företagsledare"

Styrelsen för Woody Bygghandel har utsett Peter Sjödahl till ny vd för bygghandels-kedjan Woody.

Han kommer närmast från vd-jobbet på Sveriges största grossist inom rostfritt stål, det Malmöbaserade företaget; Damstahl AB.

52-årige Sjödahl, som tillträder den 2 september, har en gedigen erfarenhet från B2B-handel (business to business) inom stål- och metall från – förutom tyskägda Damstahl Group – även bolag som Tibnor, BE Group och The Empire.

– Peter är en erfaren och resultatdriven företagsledare med bred kompetens inom både marknad och försäljning.

- Hans dokumenterade förmåga att skapa ett vinnande lag och hans jordnära sätt gör honom till helt rätt man att lotsa Woody-kedjan mot nya segrar, säger Rune Karlsson, styrelse-ordförande i Woody sedan årsstämman i april i år.

– Jag är både glad och stolt över att få förtroendet att bli vd för Woody Bygghandel AB. Jag tar med mig mina erfarenheter från olika befattningar inom stål- och metallhandeln, kommenterar Peter Sjödahl och utvecklar:

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med övriga medarbetare på Woodys servicekontor i Helsingborg stötta kedjans alla duktiga entreprenörer på deras fortsatta tillväxtresa. Kombinationen av starkt lokalt entreprenörskap och den stora kedjans styrka kommer att vara en framgångsfaktor.

På Damstahl var Peter bland annat med om att framgångsrikt introducera bolagets e-handel samt även lanserat kunskapsbloggen snackaomrostfritt.se

– Vi lever i spännande tider för handeln med ökad digitalisering och försäljning via olika e-handels-lösningar. Vi på Woody ska ge den bästa kundupplevelsen i alla våra säljkanaler för att vinna matchen på marknaden, avslutar Peter Sjödahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297