23948sdkhjf

Norska kontor för miljarder

Valle Wood och Valle View säljs av NCC

NCC säljer kontorsprojekten Valle Wood och Valle View inklusive resterande byggrätter i området Helsfyr i Oslo till Valle Eiendom Holding AS, ett av Pareto Securities nybildat fastighetsbolag, för motsvarande närmare två miljarder svenska kronor. Affären genomförs i två steg, den första i fjärde kvartalet 2019 och den andra under 2021.

NCC:s utvecklingsprojekt i Valle omfattar nära 60 000 kvadratmeter byggrätter kontor och är strategiskt belägen, väl synlig invid E6:an och med närhet till tunnelbana, flygbussar och genomfartsleder.

Kontorsprojekten byggs i etapper där Valle Wood färdigställdes sommaren 2019 och är Norges största kommersiella fastighet i massivträ. Andra etappen, Valle View, är inledd och uthyrd till norska UDI med planerat färdigställande Q2 2021.

Utöver de två första projekten återstår cirka 27 000 kvadratmeter byggrätter för kontor inklusive cirka 83 parkeringsplatser i projektet Valle Vision.

Valle Eiendom Holding AS, ett av Paretos Securities nybildat fastighetsbolag, har tecknat avtal med NCC om förvärv av hela Valle-projektet som omfattar samtliga etapper inklusive återstående byggrätter. Vid tecknande av detta avtal är uthyrningsgraden 87% för Valle Wood respektive 69% för Valle View.

Helsfyr är ett etablerat kontorsområde i Oslo. Utvecklingen av Valle är en del av den samlade utvecklingsplanen för området som också inkluderar stadion för Vålerenga fotbollsklubb, butiker, skola och cirka 300 bostadslägenheter.

Valle Wood och Valle View miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent.

 

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094