23948sdkhjf

Serneke tecknar avtal med SKR

Hållbara förskolebyggnaden Atrium blir verklighet när Serneke tecknar ramavtal i SKR:s upphandling.

Behovet av förskolor är stort i Sveriges kommuner, för att ersätta befintliga äldre byggnader eller andra inhyrda lokaler som inte klarar dagens krav. 2019 beräknade SKR, Sveriges Kommuner och Regioner, att det behöver byggas 700 förskolor fram till år 2022.

För att underlätta för kommunerna och korta tiden från behov till färdig förskola har SKR genomfört en upphandling av ramavtal som uppfyller alla krav på exempelvis energi, ventilation och akustik. 

Serneke har nu tecknat ramavtal i SKR:s upphandling av förskolebyggnader.
– Vi är väldigt glada att vi är en av de utvalda entreprenörerna och ser fram emot att få bygga förskolor för nästa generation, säger Jonas Kivi, arbetschef på Serneke, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med bland andra Marge Arkitekter har Serneke utvecklat förskolebyggnaden Atrium som fokuserar på hållbarhet och enkelhet. Genom att erbjuda möjligheten att bygga med förnybara material som trä och massivträstomme reduceras koldioxidutsläppen och skapar en mer hälsosam miljö för barnen och en lägre klimatpåverkan.

– Vi har tagit fram fyra konceptförskolor utifrån ett barnperspektiv, där samband och siktlinjer utgår från ett barns skala och nyfikenhet. Våra förskolor har funktionell planlösning med värden som exempelvis en atriumgård som tillsammans med en ateljé ger barnen en yta som kan nyttjas flexibelt och varierat över årstiderna. Vi har velat skapa utrymme och rum för kreativitet och rörelse. I kombination med ett lekfullt gestaltat tak har vi skapat en liten ikonbyggnad, säger Linda Schuur, affärsutvecklare på Serneke.

Sernekes ramavtal gäller i samtliga fyra regioner som ramavtalet är uppdelat i och sträcker sig över fyra år.  Serneke är en av totalt elva entreprenörer som tilldelats ramavtal i upphandlingen.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De utvecklar träbron – vill bygga fler
Pris till Wisdome Stockholm
Bjerking lovar hållbara projekt
Trästudent får stipendium av STTF
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094