23948sdkhjf

LInk bygger träradhus i Åhus

24 radhus med stomme av trä ska uppföras i Åhus.

Link arkitektur har tillsammans med Fastighetsbolaget 3hus, vunnit en markanvisningstävling för kvarteret Getapeln i kustnära Åhus.

– Vi vill ge fler möjlighet att bo i nybyggda bostäder till ett rimligt pris, där kontakten med naturen och en hållbar livsstil är central. Vårt koncept bygger på att det ska vara lätt att göra rätt, utifrån ett hållbarhetsperspektiv, berättar Marius Lorentzen, ansvarig arkitekt på Link arkitektur.

Kvarteret består av 24 radhus med sammanlagd yta på ca 3 000 kvm. Bostäderna varierar mellan storlekarna 95 kvm, 105 kvm och 115 kvm samt mindre kompislägenheter på 60 kvm. 

Läs också: Obos bygger i Oxelösund

För att minimera klimatpåverkan prefabriceras stommen helt i trä. Dessutom kläs fasaden med trä.

Åhus är vackert beläget vid Skånes nordöstra kust och ambitionen med projektet har varit att skapa bostäder som harmoniserar med naturen och sin omgivning och som uppmuntrar till en hållbar livsstil. 

– Vi har planerat för bil- och lådcykelpool i anslutning till bostäderna och har dessutom skapat möjligheter och utrymmen för att kunna dela till exempel trädgårdsredskap med sina grannar. Dessutom undersöker vi nu möjligheten för att förse kvarteret med låsbara uppställningsplatser för havskajaker, berättar Marius Lorentzen.

Radhusen börjar byggas under nästa år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125