23948sdkhjf

Vida bygger hyresrätter på hemmaplan

Småländska storkoncernen uppför lägenheter i trä i hemorten Alvesta.

Träkoncernen Vida i Alvesta har fått ett mycket lokalt uppdrag  - att bygga 56 lägenheter i Alvesta. Bostadsprojektet genomförs åt SEB Arkadia bostad av Hemhagen fastigheter.

Fastighetsfonden har nu beviljats bygglov att bebygga området med 56 hyresrättslägenheter fördelat på fyra huskroppar och byggnationen ska komma igång redan i maj.

– Det känns jättebra att få påbörja byggnation av våra hyresrätter här i kommunen, speciellt eftersom vi anlitat den lokala entreprenören Vida, som kommer att uppföra bostäderna med en bas i småländskt trä. Alvesta som ort och området som kommunen erbjudit känns helt rätt. Tanken är att våra första lägenheter skall vara inflyttningsklara i Alvesta under hösten i år, och vi kommer, tillsammans med Riksbyggen som ansvarar för uthyrning och förvaltning, snart att kunna erbjuda våra lägenheter för intresseanmälan, säger Peter Alm, affärsutvecklare på Hemhagen.

– Bostadsbristen i storstäderna ges ofta störst utrymme i media, men bostadsbristen är ett nationellt problem och bostadsbristen är framförallt relaterad till hyresrätter med rimlig hyra. Därför är det extra roligt att Hemhagen, med deras typ av bostadsprodukt, har kontaktat oss för att etablera sig i kommunen, säger David Johansson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078