23948sdkhjf

Byggelev fick stipendium

Bygmastipendiet delades i går ut i Luleå.

I början av maj skrev Woodnet om elever som tilldelades Bygmas stipendium. I går var det dags för ytterligare en elev att belönas, nämligen Cecilia Granberg, elev på bygg- och anläggningsprogrammet på Luleå gymnasieskola.

Läs också: Lindbäcksprofil går till Bygma

Bygmas representant Micael Larsson överlämnade prischeck och en välfylld och exklusiv verktygsväska.

Prissumman är på 10 000 kronor och den får Cecilia med följande motivering:

”Cecilia har tagit tillvara alla möjligheter att under utbildningen lära sig sitt blivande yrke, men också nått fina resultat i övriga ämnen. Hon har varit ett föredöme för sina klasskamrater och också gärna stöttat de som behövt hjälp. Sammanhållning och lagkänsla i klassen har varit viktigt för henne, något som också kommer att vara en uppskattad egenskap i det kommande arbetslivet. Stipendiet vill hon använda till att börja bygga upp sitt eget förråd av verktyg för att kunna ta på sig egna arbeten vid sidan av den kommande anställningen. Vi framför ett stort lycka till till årets mottagare av Bygmastipendiet: Cecilia Granberg!”

Det är sjunde året i rad som stipendiet delas ut, på 15 skolor på ett drygt tiotal orter runtom i Sverige. Med stipendiet vill Bygmas uppmuntra elever att välja byggbranschen och bidra till att öka branschens yrkesstolthet, samt äkerställa framtida arbetskraft och kompetens inom byggsektorn. Stipendiet ges till den eller de elever som antingen visat goda studieresultat eller gjort en anmärkningsvärd uppryckning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093