23948sdkhjf

Allsvensk premiär i trä

Första matchen på vacker arena

I går klockan 12 blåstes den försenade allsvenskan i gång. Utan publik på grund av pandemin, men i en ny och vacker träarena, Studenternas i Uppsala. Trots försening i starten av bygget blev arenan spelklar i tid, och Sirius konstaterar själva på sin webbplats att det faktum att arenan är byggd i trä ”gjort arbetet både enklare, tystare och renare”.

Leverantör av träelementen har varit Martinsons, och arenan konstruerades av TK Botnia. Arkitekter var Fojab arkitekter. Priset har uppgetts till 488 miljoner kronor.

Studenternas med plats för 8000 åskådare är den hittills största av flera stora arenor som byggts med modernt träbyggande de senaste åren. Före arenan i Uppsala byggdes bland annat Falkenbergs nya arena, med plats för 5 500. Även flera stora sporthallar har byggt med modernt träbyggande, bland annat IFU Arena, även den i Uppsala.

Matchen på den ovanligt tysta arenan vanns av Djurgården som slog hemmalaget Sirius med 2-0. Men trots att första matchen slutade med förlust för uppsalalaget kommer den vackra träarenan säkert att bli en viktig hemmaborg för klubben.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094