23948sdkhjf

Modvion tar hjälp av PR-byrå

Träteknologiföretaget Modvion har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet ska öka kunskapen om hur vindkraftstorn i trä ökar klimatnyttan och sänker kostnaderna för vindkraft.

– Modvion kan hjälpa vindkraftsbranschen att bygga klimatneutral vindkraft, sänka kostnaderna och förenkla transporterna av höga torn. Vi vill att fler ska känna till de stora fördelarna med att bygga vindkraftstorn i laminerat trä – naturens eget kolfiber, säger Otto Lundman, vd för Modvion.

Modvion bygger, som vi har skrivit om tidigare, vindkraftstorn av laminerat trä, vilket är starkare än stål vid samma vikt. Modvions teknologi gör det enklare att bygga högre torn till en lägre kostnad. Dessutom lagras den koldioxid som tagits upp av träden i trätornen.

– Det känns enormt inspirerande att hjälpa Modvion med lanseringen av en teknologi som kan förändra vindkraftsbranschen globalt. För att möta klimatkrisen behöver vi mer förnybar el och bygga mer i trä – och Modvion bidrar till bägge, säger Jessica Henryson, kundansvarig konsult på Westander.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079