23948sdkhjf

Träflugan till fuktexpert

Per Karnehed, egen företagare och ägare av Karnehed Design & Construction, tilldelas Martinsons eget pris Träflugan för 2021. Hans kunskaper som fuktexpert har bidragit till höjd kunskap i byggbranschen.

– Jag känner mig väldigt stolt. Jag tycker trä är ett fantastiskt material och hoppas att branschen på allvar vågar släppa sargen och bygger ännu mer i trä, säger Per.Karnehed.

De tre som nominerades till priset var förutom Per Karnehed också Johan Fröbel, chef för teknik och handel på Svenskt Trä och Skellefteås strategi för hållbart byggande i trä. 

– Alla hade varit värdiga vinnare då de på olika sätt gör insatser som flyttar träbyggandet framåt. Vi gratulerar Per till att ha vunnit priset i ett år där vi haft fler nominerade och hårdare konkurrens än någonsin tidigare, säger Joakim Gustafsson, vd på Martinsons.

Årets Träfluga instiftades av Martinsons 2017 och delas årligen ut till en person, ett företag eller ett initiativ som bidragit till att utveckla branschen. Priset utgörs av en träfluga och 10 000 kronor som skänks till Hjältarnas Hus i Umeå i pristagarens namn.

Juryns motivering:Som diplomerad fuktsakkunnig har Per en viktig roll för ett träbyggande med rätt kvalitet. Med kunskap, saklighet och sunt förnuft bidrar han till konstruktiva dialoger som höjer kunskaper hos både beställare och leverantörer. Per är en nyckelaktör som bidrar både till lyckade projekt och den fortsatta utvecklingen av träbyggandet.

Detta är Hjältarnas husHjältarnas hus är ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där ett barn har drabbats av långvarig sjukdom. Hjältarnas hus ägs av Region Västerbotten och drivs och förvaltas av föreningen Hjältarnas hus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trästudent får stipendium av STTF
Dansk trägrossist tror på Sverige
Miljardutdelning i Södra
Nya hus tillverkas i Sizes konkursade fabrik
Derome säkrar fallskydd
Vida höjer priser

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078