23948sdkhjf

HSB blir partner i trästaden Wendelstrand

HSB går in som partner i projektet Wendelstrand och förverkligar den unika trästadsdelen tillsammans med Next Step Group.

Läs även: Trästad i stenbrott får 900 bostäder

Next Step Group och HSB har en lång historia tillsammans. Under mer än tio års tid har de utvecklat stadsdelen Nya Hovås i södra Göteborg. Nu fortsätter samarbetet.

– I ambitiösa stadsbyggnadsprojekt krävs starka och uthålliga partners för att kunna genomföra högt ställda visioner. Jag är jätteglad att återigen få ha HSB som erfaren och pålitlig partner, säger Jacob Torell, vd för Next Step Group.

Med erfarenheterna från framgångsmodellen i Nya Hovås är Next Step Group i full färd med att utveckla ett hållbart och innovativt bostadsområde med 1 000 nya bostäder i form av villor, radhus och flerbostadshus, mestadels byggda i trä, bilfria gator mellan hus och gårdar och det gemensamma landmärket Lakehouse med restaurang, kontor och gym.

Allt beläget vid Landvettersjöns västra strand i Mölnlycke med en total investering på cirka 4 miljarder kronor. HSB Göteborg planerar att bygga cirka 220 bostadsrätter i området.

Visionen utvecklades ihop med världsrankade arkitektbyrån Snøhetta.

I juni säljstartades de första bostäderna i Wendelstrand och möttes av stort intresse.

– Vi har lyckats teckna bra med avtal redan nu. Vi tolkar det som en bekräftelse på att visionen för Wendelstrand är rätt, säger Jacob Torell på Next Step Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078